Doorlopende reisverzekering: mobiele telefoon op vakantie, handig?

In de vakantie is het handig om allerlei gegevens in de mobiele telefoon te bewaren. Die draag je immers altijd bij je en dan is het opzoeken van de juiste gegevens erg gemakkelijk.  Ook lijsten van telefoonnummers nemen we niet meer mee, want alles staat in je smartphone.  Tot het moment dat de telefoon een storing geeft, je kunt er niet meer in.  Pukcodes heb je niet bij je.  En om nou in het Italiaans uit te leggen aan de plaatselijke telefoonwinkel wat de telefoon nu nog wel of juist niet doet, is ook niet zo eenvoudig.  Maar dan wil je het thuisfront bellen. Wat was ook al weer het telefoonnummer?  Dat klikte je altijd zomaar aan in je smartphone, maar dat gaat nu niet meer.

De meeste mensen bellen dan naar de alarmcentrale en gebruiken die als “telefoongids”.  Voor die mensen niet echt leuk maar ook vervelend voor mensen die de alarmcentrale echt voor nood nodig hebben, want die staan te wachten…..U bent de derde wachtende in de rij,  de gemiddelde wachttijd is 10 minuten……. En meer van die bandjes hoort u dan afspelen.

Door de vele echtscheidingen gebeurt het vaker dat ouders alleen met hun kinderen op vakantie gaan. Gezellig, een vakantie met pappa en daarna ook nog eens met mamma. Maar ook dan kunnen problemen zich voordoen die u niet voorzien heeft.  Als u plotseling ernstig ziek bent en niet aanspreekbaar, hoe komen de kinderen dan aan de telefoonnummers?  Want uw mobiel is beveiligd met uw vingerafdruk.  Uniek en voor uzelf erg gemakkelijk. Maar de kinderen kunnen er dan niet in. Dat is voor uw privacy wel fijn, maar als de kinderen geholpen moeten worden omdat u plotseling naar het ziekenhuis wordt gebracht, hebben de kinderen een groot probleem.

Neem daarom het zekere voor het onzekere.  Schrijf de telefoonnummers van de alarmcentrale en de achterblijvers, van opa en oma, en de adresgegevens op. Die kunnen de kinderen dan gebruiken als ze in de problemen komen.  En vertel ze waar je de paspoorten bewaart, zodat die terug te vinden zijn in het geval dat…..

Maak van de achterblijvers geen spoorzoekers en gebruik de alarmcentrale niet voor onnodige zaken. Regel die zaakjes zelf gewoon goed, dat is immers best eenvoudig.