Uitgelicht
Primaire tabs
Verzekeringsfraude: Is Fraude Van De Ene Verzekerde, Fraude Van Een Andere Verzekerde?
"Een persoonlijk onderzoek is een belangrijk middel voor verzekeraars om fraude op te sporen en moet aan strenge regels voldoen, zo gaf ik aan in mijn eerdere artikel op deze site. Stel dat dankzij een (rechtmatig) onderzoek inderdaad fraude van de verzekerde is ontdekt, (hoe) werkt dit dan door naar andere rechthebbenden onder de polis? Uit de zaak bij de rechtbank..."
Lees het artikel van Dirkzwager advocaten en notarissen, mr. M. van Lent:
Exoneratie Gekoppeld Aan Verzekeringsdekking: Wat Als Er Geen Verzekering Is Afgesloten?
"Het blijft moeilijk: een hypothetische situatie vaststellen en die dan afzetten tegen de feitelijke situatie, om te komen tot een oordeel over een vordering van een schadelijdende partij. Het Hof ’s-Hertogenbosch ging daarmee de mist in, aldus de Hoge Raad in zijn arrest van 24 juni 2016 (ECLI:NL:HR:2016:1280).."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. A. van Duijn
Taxateurs opgelet: neem in uw taxatierapport expliciet op voor wie het rapport bestemd is
Het Hof Amsterdam oordeelde op 26 april 2016 (ECLI:NLGHAMS:2016:1723) dat een taxateur bij de taxatie niet de zorg van een redelijk bekwaam en redelijk handelend taxateur in acht had genomen. Desondanks werd de vordering tot schadevergoeding afgewezen, omdat de vorderende SNS Bank in het kader van het taxatierapport als derde moest worden aangemerkt.
Eigen Risico Niet Zonder Meer Te Vorderen Als Schade
"In zijn arrest van 24 juni 2016 (ECLI:NL:HR:2016:1276) heeft de Hoge Raad geoordeeld over de vraag of een benadeelde – die substantiële schade had geleden door een brand – het door haarzelf gedragen eigen risico met succes kon vorderen van de schadeveroorzakende partij.Uiteindelijk draait deze zaak om de vraag hoe de schade begroot moet worden en of de daadwerkelijk geleden schade door de uitgekeerde verzekeringspenningen reeds volledig is vergoed.......
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. N. Dekker
Moet de hypotheekadviseur waarschuwen voor het verlopen van de termijn van het financieringsvoorbehoud?
In een klachtprocedure voor de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (KiFiD) met nummer 2016/133 van 30 maart 2016 stond deze vraag centraal.
Arbeidsongeschikt, maar zelfstandigenaftrek? Dan voor minimaal 1.225 uren arbeidsgeschikt
Kortgeleden is er al gewezen op het feit dat een verzekerde die onder een arbeidsongeschiktheidsverzekering een uitkering claimt, zijn of haar inkomensgegevens c.q. de financiële gegevens van zijn of haar bedrijf aan de verzekeraar dient te overhandigen, ongeacht of deze verzekeringsovereenkomsten als een schade- of sommenverzekering moeten worden gekwalificeerd.
Gevolgen Van Brexit Voor Productaansprakelijkheid
"Het zal u niet ontgaan zijn dat de Britten hebben gekozen, het Verenigd Koninkrijk (VK) verlaat de Europese Unie (EU). Veel mensen en bedrijven maken de balans op: welke gevolgen heeft de Brexit voor mij? In dit artikel wordt ingegaan op de vraag wat de Brexit betekent voor de vraag wie de producent is in de zin van de in boek 6, titel 3, afd. 3 BW (artikel 6:185 e.v.) neergelegde productaansprakelijkheidsregelgeving."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. M. Timpert-de Vries
Manege of instructeur aansprakelijk voor schade als gevolg van val van een paard tijdens paardrijles?
In 2011 heeft de Hoge Raad in het arrest Kremers/Van de Water Hoge Raad (1 april 2011, ECLI:NL:HR:2011:BP1475) beslist dat de aansprakelijkheid voor schade als gevolg van een val van een paard, op grond van artikel 6:181 lid 1 BW kan worden verlegd van de eigenaar van het paard naar de bedrijfsmatig gebruiker van dat paard. In een procedure voor het Hof Den Bosch (arrest van 17 mei 2016, ECLI:NL:GHXHE:2016:1938) stelde de manege geen bedrijfsmatig gebruiker van het paard te zijn en voor zover art.
Cybersecurity En Bestuurdersaansprakelijkheid
"Inleiding
Alweer geruime tijd geleden signaleerde ik dat de digitalisering van de samenleving niet alleen kansen, maar ook (grote) risico’s met zich meebrengt. Inmiddels is er volop belangstelling voor deze risico’s en wordt steeds meer aandacht besteed aan de detectie, bestrijding en beheersing daarvan, onder andere door het aanbieden van speciale cyberverzekeringen. Een van de terreinen waarop cyberrisico’s zich als eerste manifesteren, is de privacy. Daarom..."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. N. Brouwer
Is passend advies goed advies?
Wat als je niet de allerbeste of allergoedkoopste verzekering adviseert? Ben je dan als assurantietussenpersoon aansprakelijk? Over deze vraag heeft de Rechtbank Midden-Nederland zich op 6 februari 2016 uitgelaten. In de zaak die aan de rechtbank was voorgelegd, speelde zich kort gezegd het volgende af.
Van de Vos en de hond(en)
Op een warme lentedag wordt Makelaardij Vos gebeld door mevrouw Verkerk. Zij en haar man hebben na lang wikken en wegen besloten hun riante woonboerderij te verkopen, om daarna de stap naar een ruime seniorenflat te maken. Aan Vos wordt gevraagd of hij hen daarbij wil
begeleiden. Een dag later al zit Vos op de koffie bij de heer en mevrouw Verkerk en brengt hij hun huidige woning en hun woonwensen in kaart.
Vertrouwen als (laatste) redmiddel
Dat taxeren van vastgoed geen exacte wetenschap is, is alom bekend. Het blijft een (naar eer en geweten gegeven) inschatting op basis van zowel objectieve maar ook subjectieve factoren. Toch vormt de taxatie geregeld een onmisbare schakel in het aankoopproces van de meeste particuliere woningbezitters. Als een financiering is verstrekt en leningnemer netjes aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, is er geen vuiltje aan de lucht. Totdat het misgaat en een woning, bijvoorbeeld in het kader van de executoriale verkoop, moet worden verkocht en een hertaxatie plaatsvindt.
Tijdelijke Richtlijn Kostenveroordeling Hof en Raden van Discipline
In deze tijdelijke richtlijn zijn de uitgangspunten vastgelegd die Hof en raden van Discipline in acht nemen bij het opleggen van kostenveroordelingen. Onder omstandigheden kan aanleiding bestaan om van deze uitgangspunten af te wijken. Deze richtlijn wordt ter voorlichting gepubliceerd en daaraan kunnen geen rechten of verplichtingen worden ontleend.
Algemeen
Tuchtrechtelijke maatregel kost advocaat voortaan 1000 euro
Een tuchtrechtelijke maatregel kost de advocaat voortaan 1000 euro, tenzij er omstandigheden zijn om de advocaat niet in de kosten van de procedure te veroordelen. Dat staat in de tijdelijke richtlijn kostenveroordeling Hof en Raden van Discipline, die vandaag is gepubliceerd op de website van de Raden van Discipline. Ook mag de tuchtrechtelijk veroordeelde advocaat de reiskosten van klager betalen, met een maximum van 50 euro.
De ‘Achterop-Rijder’ Zit Altijd Fout. Of Toch Niet…?
"Wanneer een automobilist achterop een voorganger rijdt, trekt hij (juridisch) meestal aan het kortste eind. Maar er zijn uitzonderingen, zo blijkt uit de opmerkelijke uitspraak van de rechtbank Noord-Holland van 25 mei 2016 (ECLI:NL:RBNHO:2016:4412).
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. M. van Lent
http://dirkzwagerasv.nl/2016/06/09/de-aachteroprijdera-zit-altijd-fout-o...
DE WHIPLASHJURISPRUDENTIE EN ARTIKEL 7:658 BW
"De whiplashjurisprudentie – met als leidraad het Zwolsche Algemeene/De Greef-arrest – vindt buiten verkeerszaken weinig toepassing. Ook niet in beroepsziekte-achtige zaken waarbij het gestelde letsel vaak moeilijk medisch objectief te bepalen is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan RSI, burn-out, bore-out en til- en rugklachtenzaken. Er zijn ook goede redenen om voornoemde jurisprudentie niet door te trekken ..."
Lees het artikel van Dirkzwager advocaten en notarissen, mr. R. Wildenburg
Internetonderzoek Bij Vermoedens Van Fraude In Een Letselschadezaak, Feitenonderzoek Of Persoonlijk Onderzoek?
"Indien aanwijzingen bestaan dat een benadeelde (de partij die aanspraak maakt op vergoeding van letselschade) fraude pleegt, kan de verzekeraar onderzoek (laten) doen. Dergelijk onderzoek kan bijvoorbeeld bestaan uit het observeren van de benadeelde. In dergelijke gevallen is sprake van een ‘persoonlijk onderzoek’ waardoor de bepalingen...."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. P. van Huizen
Hoverboard en verzekeren
Hoverboards zijn nog maar kort beschikbaar in Nederland en toch al ongekend populair. Maar wat gebeurt er als er schade wordt veroorzaakt met een hoverboard?
Een hoverboard is een soort skateboard met een ingebouwde accu en aan weerszijden wieltjes. Het board heeft geen stuur. Sturen gebeurt door het verplaatsen van gewicht en het met de voeten manipuleren van de plank. Een hoverboard wordt ook wel airboard, balanceboard of mini-segway genoemd.
Aansprakelijkheid Ouder Voor Gedraging Minderjarige (14-15 Jaar)
"In de uitspraak van het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch van 19 april 2016 (ECLI:NL:GHSHE:2016:1504) gaat het om een vechtpartij tussen enkele jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar, ten gevolge waarvan de zoon van appellanten letsel heeft opgelopen."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. L. Westrik
http://dirkzwagerasv.nl/2016/05/04/aansprakelijkheid-ouder-voor-gedragin...
Kabel- En Leidingschade – Dekking Onder De CAR-Verzekering
"Op 15 maart 2016 heeft het gerechtshof Amsterdam een uitspraak gedaan over de dekking van een leidingschade onder de polis van een CAR-verzekering en over het beroep van de CAR-verzekeraar op dekkingsuitsluiting. Het gerechtshof Amsterdam heeft daarbij onder meer geoordeeld dat de dekkingsuitsluiting tegenstrijdig is met de overige inhoud van de verzekeringsovereenkomst en om die reden moet worden gepasseerd.
De aanloop naar deze uitspraak......"
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. P. van Huizen
Verruiming vrije advocaatkeuze: een ‘herbevestiging’ en ‘een grote stap’
Na jaren van juridische strijd is de kogel door de kerk: ook bij UWV-procedures en in bestuursrechtelijke zaken heeft een rechtsbijstandverzekerde recht op vrije advocaatkeuze, aldus het Europese Hof van Justitie donderdag in antwoord op prejudiciële vragen van de Hoge Raad. Enkele advocaten die meestreden voor dit recht spreken opgelucht van een ‘herbevestiging’: “Een UWV-procedure is bijna net zo belangrijk als een gerechtelijke procedure.”
"VRIJE ADVOCAATKEUZE VOOR VERZEKERDEN STUK DICHTERBIJ"
Het Europees Hof van Justitie heeft twee uitspraken gedaan over de vrije advocaatkeuze. Door de uitspraak komt een vrije keuze in advocaten voor verzekerden een stuk dichterbij. De uitspraak heeft grote gevolgen voor rechtsbijstandverzekeringen, aldus Goorts + Coppens advocaten.
Henriëtte Prast: ‘Financiële educatie werkt dus niet’
Professor Henriëtte Prast van de Universiteit van Tilburg was woensdagmiddag op de Erasmus Universiteit in Rotterdam om het 20-jarig jubileum van beroepsorganisatie FFP op te leuken. Ze liet vooral zien dat financiële educatie niet werkt en waarom financial planners zo belangrijk (kunnen) zijn. Het wetenschappelijk symposium liet de financial planners ook zien dat er nog veel mythes zijn die echt niet werken.
Eigen schuld en de begroting van kosten in de deelgeschilprocedure
"Op 24 maart 2016 heeft de rechtbank Oost-Brabant een uitspraak gedaan in een deelgeschilprocedure tussen het slachtoffer van een ongeval (verzoeker in het deelgeschil) en de aansprakelijkheidsverzekeraar van de bij het ongeval betrokken bestelbus, de WAM-verzekeraar dus. De uitspraak gaat onder meer in op de vraag..."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. P.van Huizen
Hoge Raad: Assurantietussenpersoon Moet Bij Cliënt Doorvragen Naar Achtergrond Eerdere Opzegging
"Bij dekkingsgeschillen wordt, naast de verzekeraar, geregeld ook de assurantietussenpersoon gedagvaard. De redenering van de verzekeringnemer is dan dat, indien de verzekeraar terecht dekking heeft geweigerd, de tussenpersoon dus steken heeft laten vallen en moet opkomen voor de daardoor ontstane schade. Te denken valt aan het ten onrechte niet laten meeverzekeren van een bepaalde rubriek of het onvolledig dan wel onjuist informeren van de verzekeraar, ....
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. P. Bloemendal
Mondelinge opdracht aan assurantietussenpersoon schriftelijk bevestigen? Moeten verzekeringnemers ontvangen polissen controleren?
Assurantietussenpersonen doen er verstandig aan belangrijke opdrachten altijd schriftelijk te bevestigen. Verzekeringnemers moeten ontvangen polissen altijd op juistheid controleren. Dat bevestigde de Rechtbank Amsterdam in een recente uitspraak (Rechtbank Amsterdam, 4 november 2015, ECLI:NL:RBAMS:2015:7153).
Deze Rechtbank moest zich buigen over de vraag of de assurantietussenpersoon bij de uitvoering van een haar mondeling gegeven opdracht de op haar rustende zorgplicht had geschonden door de verzekeraar als volgt te berichten:
Financiële gegevens verstrekken bij AOV met sommenverzekeringskarakter?
De toepasselijke polisvoorwaarden bevatten onder meer de navolgende bepalingen:
Verzekeraars lopen risico bij verwerken BSN
Verzekeraars moeten de grootst mogelijke zorgvuldigheid betrachten bij het opvragen en verwerken van het Burgerservicenummer (BSN). Indien dit wordt nagelaten lopen verzekeraars het risico op een ernstig datalek, dan wel een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens die kan oplopen tot een maximumbedrag van 820.000 euro.
Financieringsvoorbehoud bij verdeling woning bij scheiding. Geen overbodige luxe.
Het vastleggen van afspraken bij een scheiding vereist de nodige zorgvuldigheid. Naast het bereiken van overeenstemming tussen (ex-) partners dient ook rekening gehouden te worden met eventuele risico’s die samenhangen met de gemaakte afspraken. Als (scheidings)professional kunt u hierbij een belangrijke rol vervullen. Het weglaten van ogenschijnlijk voor de hand liggende afspraken kan grote gevolgen hebben. De uitspraak van de rechtbank Den Haag1 op 30 december 2015 is daar een goed voorbeeld van.
Schade? Dat wordt onenigheid met de verzekeraar
Schadeverzekeringen Consumenten twisten met verzekeraars over de hoogte van een schade.
· Friederike de Raat (NRC) 6 februari 2016
Ernstige inschattingsfout is geen roekeloosheid
"Een medevennoot van een bloemenkwekerij komt op 4 januari 2014 tijdens zijn werkzaamheden met zijn hand in een houtversnipperaar en raakt als gevolg daarvan arbeidsongeschikt. De AOV-verzekeraar weigert dekking op grond van artikel 7:952 BW, omdat sprake zou zijn van roekeloos handelen doordat benadeelde de veiligheidsvoorschriften in de handleidingen behorende bij de houtversnipperaar niet in acht heeft genomen en zijn hand te dicht bij (de messen van) de versnipperaar heeft gebracht....."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen
GEEN AANSPRAKELIJKHEID VAN EEN MEDEBEZITTER/BEDRIJFSMATIGE MEDEGEBRUIKER VAN EEN DIER OP GROND VAN ARTIKEL 6:179 BW/6:181 BW
"Inleiding
Zeer recent heeft de Hoge Raad in een arrest bepaald dat bezitters van een dier niet een medebezitter kunnen aanspreken voor schade die door dat dier bij hen is veroorzaakt. De regel uit het Hangmatarrest (HR 8 oktober 2010, ECLI:NL:HR:2010:BM6095) is niet van toepassing op artikel 6:179 BW. Dit geldt ook wanneer een dier wordt gebruikt in een gezamenlijk uitgeoefend bedrijf."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. S. Rutten
Motorrijtuigschade Niet Zondermeer Uitgesloten Van Dekking AVP
"De aansprakelijkheidsverzekering particulieren (‘AVP’) biedt doorgaans geen dekking tegen schade die door een verzekerde is veroorzaakt met of door een motorrijtuig. Zo staat dit ook vaak in de polisvoorwaarden van de AVP opgenomen. Om wel dekking te krijgen tegen motorrijtuig schades dient een wettelijk verplicht gestelde WAM-verzekering te worden afgesloten, waarvan de premie een stuk hoger ligt. Wel kan het zo zijn"
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. R. Schrijver
Werkgever niet aansprakelijk voor botsende collega’s
"De werkgever (een ziekenhuis) is niet aansprakelijk voor twee collega’s die op de gang met elkaar in botsing komen. Het letsel dat de hierdoor is ontstaan bij één van hen hoeft het ziekenhuis dan ook niet te vergoeden, zo oordeelt de rechtbank Midden-Nederland in haar uitspraak van 6 januari 2016 (ECLI:NL:RBMNE:2016:3).
Situatieschets: botsing op de gang van een ziekenhuis"
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. M. van Lent
15 jaar Arena-arrest: het ontstaansmoment van WEGAS (XL)
12-01-2016 is het precies 15 jaar geleden dat de Hoge Raad zich uitsprak over de zaak HR 12 januari 2001, LJN AA9434, NJ 2001, 253, (Vonk/Van der Hoeven), beter bekend als het “Arenaarrest”.
Samen met letselschadeadvocate Mr. B.H.F.M. Schrover, lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten LSA, die de zaak namens de betrokken werknemers behandelde, blikken we terug en kijken we vooruit.
Curator persoonlijk aansprakelijk voor onverhaalbaar gebleken proceskosten?
"Inleiding
Is een curator persoonlijk aansprakelijk voor het onbetaald en onverhaald blijven van een vordering tot betaling van proceskosten als hij weet dat de boedel waarschijnlijk geen verhaal zal kunnen bieden bij een afwijzende beslissing?
De beoordeling"
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. L. Verlinden
‘Verzekeringskaarten’ moeten klant meer duidelijkheid bieden over dekking
Verzekeraars gaan vanaf 1 januari zogenaamde verzekeringskaarten gebruiken om de consument meer duidelijkheid te geven over de dekking van hun verzekering. Aan de hand van iconen “wordt in een oogopslag duidelijk gemaakt wat wel, maar ook wat niet onder de dekking valt.”
(Loon)schade door uitval van een werknemer. Kunnen ook advocaatkosten gemaakt door de werkgever worden verhaald op een schadeveroorzakende derde?
"Wanneer een werknemer is uitgevallen door een gebeurtenis waarvoor een derde aansprakelijk is, dan kan de werkgever deze schade op die derde verhalen. Vaak is hierbij hulp van een advocaat nodig. Kunnen de advocaatkosten ook worden verhaald op de derde en zo ja, tot welk bedrag? Over deze vraag heeft de rechtbank Rotterdam op 31 juli 2015 een uitspraak gewezen. Het regresrecht van de werkgever: artikel 6:107a BW"
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. M. van Lent
BANKEN GEVEN GEEN ONAFHANKELIJK ADVIES
Hypotheekadviseurs van De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur pleiten voor een verplichte waarschuwingstekst voor consumenten die gebruik willen maken van de ‘adviesdiensten’ van een bank. "De consument is nu in de veronderstelling dat hij een onafhankelijk advies krijgt bij de bank. De realiteit is anders; in bijna alle gevallen krijgt de consument een hypotheek van diezelfde bank voorgeschoteld."
TERECHTE BKR-REGISTRATIE VERWIJDEREN KAN WEL
Registraties van mensen die na eerdere betalingsachterstanden hun financiële zaakjes weer op orde hebben, kunnen wel degelijk verwijderd worden uit het Centraal Krediet Informatiesysteem van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Daardoor kunnen ze eerder een hypotheek of een lening afsluiten en hoeven ze niet te wachten totdat al hun gegevens na vijf jaar zijn verwijderd.
Piek in aanrijdingen ‘zwakke’ verkeersdeelnemers
Waar het totaal aantal aanrijdingen in het verkeer daalt, geldt dat niet voor aanrijdingen van auto’s met fietsers en voetgangers. Dat aantal particuliere claims steeg van bijna 9.700 in 2010 naar 10.400 in 2014. Dit blijkt uit de eerste Risicomonitor Verkeer van het Verbond van Verzekeraars.
KiFiD: ‘Muziekinstrumenten vallen wel onder inboedelverzekering’
Het volmachtbedrijf Risk Groep, gevolmachtigde van Delta Lloyd, stelt dat de in huis opgeslagen muziekinstrumenten niet tot de inboedel behoren. KiFiD oordeelt anders en baseert zich op uitspraak van het Europees Hof van Justitie.
Aanrijding met de auto gehad? Handig aanrijdingsformulier!
Veelal wordt er direct na een aanrijding geconstateerd dat het blanco schadeformulier niet in de auto ligt. Lastig, dus beide partijen wisselen de gegevens uit en gaan ieder naar hun huis. Thuis moet het alsnog worden ingevuld.
Ook als de schade voor de deur gebeurt, omdat er iemand tegen uw geparkeerde auto rijdt, wordt het formulier vaak in huis ingevuld.
keuze AOV voor schade- of sommenverzekering
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) wordt in de meeste gevallen afgesloten om inkomstenterugval in geval van arbeidsongeschiktheid op te vangen. Polisvoorwaarden bepalen of een AOV een schade- of sommenverzekering is. Een verschil van mening hierover ontstaat vaak pas in het geval van arbeidsongeschiktheid. Daarom is het van belang hier van te voren al duidelijkheid over te hebben.
De CAR-verzekering bouwwerken
In augustus vielen twee grote bouwkranen om bij renovatiewerkzaamheden aan de nieuwe Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn. De stofwolken zijn opgetrokken en inmiddels zijn de bergings- en sloopwerkzaamheden in volle gang. Een bouwproject is soms, net als de Construction All Risk (CAR)-verzekering, behoorlijk ingewikkeld.
De elobike heeft de wind in de rug
Een elobike is een fiets voorzien van een elektromotor en dit maakt de elobike een motorrijtuig. Een motorrijtuig moet WA worden verzekerd. Afhankelijk van de technische kenmerken van de elobike, zijn hierop echter uitzonderingen. In dit artikel fietsen we langs de belangrijkste verschillen.
Gebruik van dashcam voor vastleggen verkeersgebeurtenissen niet altijd positief
Steeds meer zie je dat mensen een dashcam in de auto hebben. Deze camera die met een zuignap op de voorruit geplakt wordt, is vaak verkocht onder het verhaal dat u daarmee bewijs heeft hoe een schadegebeurtenis heeft kunnen ontstaan. Ook asociaal weggedrag wordt er mee geregistreerd.
De zorgplicht van een assurantietussenpersoon
"Een assurantietussenpersoon dient tegenover zijn opdrachtgever de zorg te betrachten die van een redelijk bekwaam en redelijk handelend beroepsgenoot mag worden verwacht (HR 10 januari, NJ 2003/375). Deze zorgplicht houdt mede in dat de assurantietussenpersoon dient te waken over de belangen van de verzekeringnemers bij de tot zijn portefeuille behorende verzekeringen."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. I. Hofmans
Beroepsaansprakelijkheid advocaat in dienstbetrekking of als DGA, HR 18 september 2015
Vele advocaten adviseren cliënten als advocaat in dienstbetrekking of als directeur-grootaandeelhouder van een BV. De werkzaamheden worden dan dikwijls door een ander uitgevoerd dan de contractuele wederpartij (de NV, de BV, maatschap of coöperatie). Geldt voor deze gevallen de verhoogde aansprakelijkheidsdrempel, die wij kennen uit de bestuurdersaansprakelijkheid? Lees verder Daarvan is immers onder meer sprake, indien de bestuurder persoonlijk een ernstig verwijt van zijn handelwijze kan worden gemaakt (vgl.
De algemene voorwaarden bij de verzekering en de elektronische weg
Voor de verzekeraar is het van groot belang dat de algemene voorwaarden op de door de wet voorgeschreven wijze aan de verzekeringnemer ter hand worden gesteld.
De Geschillencommissie van het Kifid heeft recentelijk een interessante uitspraak gedaan in een zaak over een woonhuisverzekering en een inboedelverzekering. Beide verzekeringen waren langs elektronische weg tot stand gekomen. Risicodragers waren acht verzekeraars met één gemeenschappelijke gevolmachtigde.
Whiplash: met klagen alleen red je het niet
"Een whiplash is een letsel aan de nek en/of rug ten gevolge van een ongeval of een andere plotselinge gebeurtenis waarbij het hoofd krachtig voor en achteruit bewogen wordt. De gevolgen van een whiplash zijn voor een arts dikwijls moeilijk of niet vast te stellen. Vanwege het feit dat whiplashklachten moeilijk objectiveerbaar zijn, is volgens vaste jurisprudentie voor het bewijs van die klachten voldoende dat objectief... "
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen
Zorgplicht assurantietussenpersoon, proactieve opstelling en algemene voorwaarden
De zorgplicht van de assurantietussenpersoon heeft in het afgelopen decennium geleid tot een grote hoeveelheid jurisprudentie. Als een tussenpersoon voor de beoordeling van het risico niet over voldoende of juiste gegevens beschikt, kan van hem onder omstandigheden worden verlangd dat hij zich in het belang van de verzekeringnemer actief informerend opstelt, zo overwoog het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden nog op 14 juli 2015 (ECLI:NL:GHARL:2015:5286).
Zorgwijzer.nl verwacht 1,4 miljoen overstappers zorgverzekering in 2016
Ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders zouden van plan zijn om te veranderen van zorgverzekering. Dat blijkt uit een peiling van Zorgwijzer.nl onder 1143 respondenten. Als de peiling klopt dan zouden er 200.000 meer overstappers zijn dan vorig jaar.
Groepsaansprakelijkheid bij onrechtmatige daad: Het blijft een bijzonder leerstuk
"Als een schade wordt veroorzaakt door een groep is het voor de schadelijdende partij mogelijk om de gehele schade op één lid van die groep te verhalen. Deze zogenoemde hoofdelijke aansprakelijkheid volgt uit artikel 6:166 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek (BW).
Het lid van de groep dat de gehele schade heeft voldaan, kan het deel dat hem of haar niet aangaat verhalen bij de andere dader(s). Dit noemen we het interne verhaalsrecht. "
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. R. Wildenburg
Schending mededelingsplicht verzekeringnemer bij aangaan woonlastenverzekering
"In de uitspraak van de rechtbank Den Haag van 19 augustus 2015, ECLI:NL:RBDHA:2015:10836 is aan de orde een door A bij Aegon aangegane woonlastenverzekering. Bij aanvraag van de verzekering is door Aegon middels een gezondheidsverklaring onder andere de vraag gesteld, “Bent u ooit behandeld.... "
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. L. Westrik
Aansprakelijkheid kentekenhouder jegens WAM-verzekeraar bij narisico
"In het arrest van het Gerechtshof te ‘s-Hertogenbosch van 29 september 2015, ECLI:NL:GHSHE:2015:3757 komt de vraag aan de orde of de kentekenhouder van een voertuig kan worden aangesproken voor de schade die de voormalig WAM-verzekeraar van het voertuig in het kader van het narisico dat op de WAM-verzekeraar rust, aan een schadelijdende partij dient uit te betalen."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. L. Westrik
De ene zakenreis is de andere niet
Zakenreizigers die internationale conferenties bezoeken, lopen andere risico’s dan specialisten die fysieke arbeid verrichten in het buitenland. En als medewerkers alleen binnen Europa reizen, heeft een bedrijf geen uitgebreide Werelddekking nodig. Om in te spelen op die verschillen, heeft Europeesche Verzekeringen haar zakenreisverzekering aangepast. De nieuwe Business Travel Insurance (BTI) Collectief bestaat uit 4 heldere pakketten en een verzekering op maat.
De berekening van schadevrije jaren gaat veranderen. Wat verandert er?
Als een klant schade heeft waarvoor hij aansprakelijk is, valt hij terug in zijn schadevrije jaren. Hoeveel schadevrije jaren de klant terugvalt, verschilt echter per verzekeraar. Dit zorgt voor verwarring bij de klant.
Als ik met zo’n banaan van de skipiste moet worden gered, wie betaalt dat eigenlijk?
Drie misverstanden over de wintersportdekking.
Nu de zomer voorbij is, begint het bij veel wintersportliefhebbers te kriebelen… tijd om te boeken! Kijk altijd hoe u verzekerd bent en neem de dekkingen nog eens door. Veel mensen denken namelijk ten onrechte dat ze goed verzekerd zijn voor hulp bij ongelukken op wintersport. Ik help de 3 misverstanden over wintersportdekkingen graag uit de wereld.
De wintersportdekking van de Europeesche heet Skiën en Snowboarden.
Verhoging transitievergoeding per 2016
Het maximale bedrag dat u verschuldigd bent wanneer u een werknemer na twee jaar ontslaat, gaat omhoog per 1 januari 2016 van € 75.000 naar € 76.000. De verhoging is bekendgemaakt op dinsdag 29 september 2015.
Transitievergoeding
Wat is de premie van mijn AOV toch hoog!
Dezer dagen brandt het weer los: de honger van adviseurs naar nieuwe cliënten voor de AOV, de arbeidsongeschiktheidsverzekering. U wordt belaagd met mailtjes en reclames en advertorials die u moeten doen geloven dat uw AOV te duur is en dat u hoognodig naar een goedkoper exemplaar moet van….ja natuurlijk, de opsteller van de advertorial.
Kifid, het financiële klachteninstituut
Kifid, het financiële klachteninstituut
Kifid is de afkorting van het Klachteninstituut voor de Financiële Dienstverlening. Bij Kifid kunnen consumenten terecht als zij een klacht hebben over financiële dienstverlening. Kifid behandelt de klacht op een onafhankelijke en onpartijdige wijze.
Het instituut Kifid staat voor:
· klantvriendelijkheid
· professionaliteit
· transparantie
· uniformiteit
Geen directe actie jegens de (beroeps)aansprakelijkheidsverzekeraar
"Een polisbepaling waarin is opgenomen dat de verzekeraar het recht heeft om benadeelden rechtstreeks schadeloos te stellen, heeft geen derdenwerking. Anders dan ingeval van dood of letsel heeft een benadeelde niet het recht rechtstreeks betaling te verlangen van de aansprakelijkheidsverzekeraar van de schadeveroorzaker."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. D. Baas
Drones, zoek dekking!
Dat onbemande vliegtuigen (drones) in opkomst zijn, is geen nieuws. Dat diezelfde drones een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan kwaliteit en efficiëntie bij onderhoudswerkzaamheden en rampen is wel nieuws. Een actueel voorbeeld is de drone die de Inspectie SZW in augustus inzette in Alphen aan den Rijn. Door deze drone kon de inspectie de plek waar de twee kranen omvielen beter in beeld brengen. Het gebruik van drones neemt steeds sneller toe. Maar wat zijn de risico’s en waar kan je dekking zoeken?
Particulier gebruik
Ik voel me schuldig, ben ik aansprakelijk?
Wie een ander ten onrechte schade berokkent, moet deze vergoeden, zo bepaalt art. 6:162 van ons Burgerlijk Wetboek (BW). Bij zo'n onrechtmatige daad moet sprake zijn van een toerekenbare onrechtmatige gedraging van een persoon. En de schade moet een gevolg zijn van de onrechtmatige gedraging van een persoon.
Voor aansprakelijkheid moet aan vijf eisen worden voldaan:
a. Onrechtmatig gedraging (of nalaten)
Delta Lloyd zet stemanalyse in tegen fraude bij claims
Delta Lloyd start als eerste Nederlandse verzekeraar een proef met stemanalyse op de afdeling schadebehandeling en Integriteitzaken. Speciale software meet de emotie in de stem van de klant. Aan de hand daarvan kan de medewerker een objectieve inschatting maken over het waarheidsgehalte van een uitspraak en zonodig vervolgvragen stellen.
Langdurig zitten: het nieuwe risico voor de werkgever?
"Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat langdurig zitten slecht is voor ons. We lopen een grotere kans op diabetes, hart- en vaatziekten en een vroegtijdige dood. Mogelijk is er zelfs een verband met het krijgen van depressies en borstkanker. Geen goed nieuws dus voor werknemers met een sedentaire (‘zittende’) baan. Maar wat betekent dit voor de werkgever? Kan die binnenkort de eerste claims tegemoet zien?"
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen,
DSW BIJNA 60 EURO ONDER VERWACHTE JAARPREMIE
De premie 2016 van de basisverzekering bij DSW is bijna 60 euro lager dan het ministerie van VWS verwacht.
KONINGIN MÁXIMA OPENT NIEUW BEZOEKERSCENTRUM DNB
Koningin Máxima heeft, in bijzijn van DNB-president Klaas Knot, het nieuwe Bezoekerscentrum van DNB in Amsterdam geopend.
Zakelijke bankrekeningen verzekerd tegen cybercrime
Krijgt u ook wel eens van die phishing-mails, van die mails waarin, in meestal slecht Nederlands, namens de bank, u wordt meegedeeld dat de bankrekening is geblokkeerd en dat u bepaalde gegevens moet controleren alvorens de rekening weer kan worden vrijgegeven? |
Veranderingen Zorgwet 2016
|
Miljoenennota heeft gevolgen voor schade bij leaserijders
Uit de miljoenennota blijkt dat er grote gevolgen kunnen worden verwacht als gevolg van de andere beoordeling van de “zuinige” auto’s. De Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, is van mening dat de lage bijtellingsregels voor auto’s die al dan niet geheel op elektriciteit rijden, niet meer terecht zijn. Eén van de redenen is dat hij van mening is dat de auto’s niet vaak genoeg alleen gebruik maken van de schone elektrische energie en daardoor dus meer CO2 uitstoot hebben dan vooraf was aangenomen.
a.s.r. introduceert de Rij Veilig app
Wachten op een dreun van een drone?
De populariteit van de drone neemt enorm toe. Inmiddels zijn er zo’n 70.000 Nederlanders trotse bezitter van een drone. Met het toenemen van het gebruik van drones neemt ook het risico op schade fors toe.
Onderverzekering toch mogelijk bij vaste taxatie.
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is onderverzekering na een deskundigentaxatie volgens artikel 7:960 BW wel degelijk mogelijk. Adviseurs moeten alert zijn op schijnzekerheid.
Caravanverzekering? Toch niet nodig?
Volgens de BOVAG zijn er in Nederland naar schatting 500.000 caravans, 150.000 vouwwagens en ook nog eens 60.000 campers. En de meeste van die vakantieverblijven staan het grootste deel van de tijd opgeslagen bij een stalling of in een garage. Dat maakt dat het aantal kilometers dat ermee gemaakt wordt, relatief klein is. Natuurlijk, u rijdt ermee naar Spanje, een vakantie van 5000 km is dan wel gemaakt. Maar als u de rest van het jaar de caravan niet gebruikt, blijft het dus relatief weinig in verhouding tot de gewone autokilometers die men maakt.
Verzekeraars waarschuwen voor inbrekers met drones
Verzekeraars waarschuwen voor een nieuwe bedreigingen voor zowel woningen als bedrijven: drones. Die worden door inbrekers ingezet om naar binnen te kijken bij huizen en bedrijven, op zoek naar waardevolle spullen.
Reken spaarhypotheek goed door bij hypotheekrente-verlengingsdatum
Veel mensen worden er momenteel blij van als de bank het bericht stuurt met het voorstel van de renteaanpassing. De rente stond voor een periode vast, bijvoorbeeld 5 jaar of 10 jaar en dan wordt nu een nieuw voorstel gedaan met een lagere rente. Het is echter maar de vraag of men blij moet worden!
Pleziervaartuigenverzekering, hoezo? Wat kan er dan gebeuren?
Pleziervaartuigen zijn populair roofgoed, maar een flink aantal bezitters verzekert hun boot niet. Dat is een probleem, want gestolen boten worden zelden teruggevonden. Dat blijkt uit de Schadebarometer.
Verzekeringsfraude: observatieonderzoek na anonieme tip is toegestaan
"Wanneer een verzekerde een beroep doet op de polisdekking, moet de verzekeraar ervan uit kunnen gaan dat hij alle informatie van verzekerde krijgt die nodig is om te kunnen beoordelen of er recht is op uitkering. Wanneer het vermoeden bestaat dat er sprake is van fraude door verzekerde, zal de verzekeraar dit moeten bewijzen. Daarbij kan een observatieonderzoek – waarbij de verzekeraar verzekerde laat volgen tijdens zijn dagelijkse activiteiten – helpen."
Lees het artikel van Dirkzwager Advocaten en Notarissen, Mr. M. van Lent
De waarde van een goede tussenpersoon
De Stichting Salvage is op dit moment in Alphen aan den Rijn aan het inventariseren wie schade heeft geleden naar aanleiding van het ongeval gisteren. De zoektocht wordt in zoverre bemoeilijkt omdat de betreffende polissen onder het puin liggen.
Minder auto’s gestolen. Hoe zit het met uw beveiliging? Zijn er afdoende oplossingen?
De eerste helft van dit jaar zijn 312 minder personenauto’s gestolen in vergelijking met het eerste halfjaar van 2014. De daling is vooral zichtbaar bij jonge auto’s van 0 t/m 3 jaar. Dit meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).
Stormschade verzekerd?
De storm van afgelopen zaterdag heeft naar schatting minstens € 13 mln aan schade veroorzaakt. Door de harde wind en omvallende bomen hebben vooral opstal, inboedel en voertuigen van particulieren en bedrijven het moeten ontgelden. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars.
Wet Incasso kosten wordt door Nationale Nederlanden geïmplementeerd
Nationale Nederlanden heeft een besluit genomen over de incasso van premievorderingen voorzover deze niet onder de Pensioenwet vallen.
Nationale Nederlanden heeft geconstateerd dat het aantal verzekerden dat de premie voor hun verzekering te laat betaalt, sterk is gegroeid. En daar wil men dan dus wat aan doen.
Verzekeraar hoeft niet op te draaien voor pensioengat voor AOW-leeftijd
Het KiFiD (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) heeft zeer kort geleden een uitspraak gedaan over een claim van een verzekerde die zijn verzekeraar Loyalis aansprakelijk achtte voor het gat dat was ontstaan tussen de einddatum van zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeringsuitkering en de ingangsdatum van de AOW.
Doorlopende reisverzekering: mobiele telefoon op vakantie, handig?
In de vakantie is het handig om allerlei gegevens in de mobiele telefoon te bewaren. Die draag je immers altijd bij je en dan is het opzoeken van de juiste gegevens erg gemakkelijk. Ook lijsten van telefoonnummers nemen we niet meer mee, want alles staat in je smartphone. Tot het moment dat de telefoon een storing geeft, je kunt er niet meer in. Pukcodes heb je niet bij je. En om nou in het Italiaans uit te leggen aan de plaatselijke telefoonwinkel wat de telefoon nu nog wel of juist niet doet, is ook niet zo eenvoudig. Maar dan wil je het thuisfront bellen.
Aansprakelijkheid stichting derdengelden verzekerd?
De stichting Derdengelden, of de kwaliteitsrekening bij het notariaat, neemt een aparte positie in. En terecht. Gelden die van of voor cliënten bedoeld zijn, mogen niet vermengd worden met de gelden van het kantoor. Bij de notarissen is deze vermenging zelfs een “doodzonde”. Er zijn verschillende tuchtrechtelijke zaken over gevoerd waarbij de notaris werd ontheven van zijn ambt wegens vermenging van de gelden van de kwaliteitsrekening en zijn eigen gelden. Oppassen dus.
Zorgkosten kunt u zelf nakijken
Veel cliënten vragen zich af wat nu de zorgkosten zijn die gedeclareerd worden bij hun zorgverzekeraar. Want van datgene dat je na het zelf voorgeschoten te hebben een vergoeding ontvangt, krijg je een specificatie. Maar van alle kosten die rechtstreeks worden gedeclareerd, daarvan ziet u niets en toch wordt het geboekt op uw zorgverzekering.
Cliënt doet “niets” na oriënterend gesprek.
Uit onderzoek dat door een levensverzekeraar is uitgevoerd met gebruikmaking van de diensten van onderzoeksbureau GFK in Hilversum, blijkt dat bijna de helft van de klanten die een “gratis” oriënterend gesprek met zijn financieel adviseur heeft gevoerd, daarna stil blijft zitten.
Per 15 juli 2015 verlaagt DNB de rekenrente voor pensioenfondsen
DNB (De Nederlandse Bank) heeft als toezichthouder een voorschot genomen op de verlaging van de rekenrente (de zogenoemde Ultimate Forward Rate UFR) voor pensioenfondsen. In Europees verband is er al langer overleg om hiertoe te besluiten maar DNB acht kennelijk de tijd rijp om ook hiermee weer voorop te lopen in pensioenland.
Per 1 juli 2015 trekker-rijbewijs verplicht
Boerenkinderen rijden soms al wel voor hun 10e op de trekker van hun ouders. Op het erf en op de akkers mocht dat ook wel, maar op de openbare weg niet. En niet alle akkers liggen aaneengesloten aan het erf van de boer. De overheid heeft op een zeker moment geprobeerd de zaken te reguleren door invoering van een trekker-certificaat voor 16 en 17 jarigen. Geen echt rijbewijs maar toch een “certificaat voor vakbekwaamheid”. Het trekker-certificaat kon worden behaald bij een landbouwschool en was meer bedoeld voor veiligheidseisen die vanuit de ARBO-wetgeving gegeven waren.
Cybercrime ”Het overkomt mij toch niet!”
Cybercrime ”Het overkomt mij toch niet!”, is een veelvoorkomende uitspraak op de markt. Helaas is de realiteit dat het u wel kan overkomen! 98% van alle bedrijven zijn het slachtoffer van een datahacking of poging daar toe. De Norton Symatec Security Survey toont aan dat:
− 29% op frequente basis onderhevig zijn aan een cyber aanval;
− 24% van de bedrijven schade en dataverlies oplopen;
− 20% van de aangevallen bedrijven hierna een inkomsten- of reputatieverlies ondervindt.
PENSIOENKNIP KEERT TIJDELIJK TERUG
Op verzoek van de Tweede Kamer keert de zogenoemde Pensioenknip tijdelijk terug. De Pensioenknip maakt het mogelijk een pensioenuitkering op te knippen in een direct ingaande tijdelijke uitkering en een daarop aansluitende levenslange uitkering.
Meer accu- en aircoproblemen door zomerhitte
De hittegolf van afgelopen week heeft gezorgd voor meer autoproblemen. Alarmcentrale Allianz Global Assistance ontving 30 procent meer pechmeldingen van Nederlandse automobilisten. Vooral een hoger stroomgebruik door de airco en accuproblemen waren de boosdoeners.
Autopremies gaan stijgen
De Nederlandse Bank (DNB) is onder andere belast met het toezicht op de verzekeraars. De verzekeraars hebben in het nabije verleden veel nieuwe regels opgelegd gekregen. Eén daarvan is dat de branche waarin schade wordt geleden, zichzelf moet redden met de eigen premies. In het verleden mocht een verzekeraar bij wijze van spreken op de brandverzekering zwaar verlies lijden terwijl hij zijn totaal resultaat kon opkrikken met de uitstekende resultaten in andere branches zoals auto of levensverzekeringen. Dat mag niet meer.
Stichting Schadegarant verkleint haar netwerk
De stichting Schadegarant is een samenwerkingsverband van een aantal verzekeraars die tot doel heeft om de schadelast voor autoschades te verminderen en de kwaliteit van het schadeherstel op een hoog niveau te houden of te brengen.
In dat kader heeft Schadegarant voor 2016 besloten haar netwerk met 139 garages te verkleinen. De stichting heeft de garages de mogelijkheid gegeven mee te dingen naar deelneming in de groep maar natuurlijk is niet iedereen door de selectie gekomen.
Wat waren de voordelen van het inschakelen van een bij Schadegarant aangesloten garage?
Doorlopende reisverzekering te duur? Of dubbele dekkingen?
Premievergelijkers lijken interessant. U wordt erop gewezen dat doorlopende reisverzekeringen veelal dubbele dekkingen kennen met dat wat u reeds op andere verzekeringen hebt geregeld. U bent daardoor te duur uit en moet hoognodig, na het vergelijken via hun site, naar een goedkopere polis. Maar gelukkig bent u een verstandig mens, en weet u dat goedkoop duurkoop is.
Want wat is er van waar? Zijn er nou zoveel dubbele dekkingen?
Eigenlijk niet. Laten we de gebruikelijke rubrieken eens langslopen:
Vakantie gepland naar Tunesië of Griekenland? Kunt u nog terug?
Veel mensen die nu een vakantie gepland hebben staan in Tunesië of Griekenland denken nu, oh, had ik maar... Want de temperaturen zijn in die landen erg prettig als je van zonvakanties houdt, maar of je er nu naar toe moet gaan is zeer de vraag. Maar ja, niet alle annuleringsverzekeringen bieden u de mogelijkheid om te annuleren met teruggave van de hele geldsom.
Omnummertool IBAN terug van weggeweest
De officiële omnummertool voor IBAN-rekeningnummers is terug van weggeweest. Naar aanleiding van een besluit van de gezamenlijke banken is vanaf 15 juni de officiële tool OveropIBAN.nl gelanceerd. Deze tool rekent rekeningnummers om naar IBAN.
Achtergrond
Omnummertool IBAN
Steeds meer mensen kiezen voor een hoog vrijwillig eigen risico bij zorg
De zorgverzekering is een verzekering waar de meeste mensen alleen in de periode november tot januari over nadenken. In november wordt de nieuwe premie bekend, en dan denken we collectief, kan dat niet goedkoper? Het vreemde is dat mensen dan alleen maar aan de premiehoogte denken.
Goedkoper bij zorgverzekeringen betekent namelijk eigenlijk altijd dat de zorg die u nodig heeft, ook goedkoper wordt uitgevoerd. Maar wilt u dat?
Verzekeraars hebben 4 verschillende polissen:
Geldbiljetten mee naar Griekenland? En zakkenrollerij dan?
De situatie in Griekenland is zodanig dat het niet meer zeker is dat je dagelijks geld kunt pinnen. Vervelend als je op vakantie bent. Want dan wil je niet met stapels geld rondlopen. Want de kans op diefstal is veel groter als je met los geld op zak loopt, dan dat je met pinpassen loopt.
En geld is niet altijd verzekerd op de reisverzekering. Soms niet omdat men ervoor gekozen heeft om het niet mee te verzekeren, meestal betalen we alles met pin, en die 200 euro die je in je portemonnee hebt, hoef je niet te verzekeren. Verlies daarvan is vervelend, maar overkomelijk.
Brandschade als gevolg van hennepkwekerij moet toch worden vergoed
Uitspraak
De Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD), heeft een belangwekkende uitspraak gedaan tegen acht verzekeraars die gezamenlijk via een Gevolmachtigd Agent, Friesland Assuradeuren, via een tussenpersoon, Friesland Bank, een dekking boden voor een woonhuisverzekering van een particuliere cliënt.
Wat was het geval?
Daling aantal claims en totale schade door Waarborgfonds
In 2014 heeft het Waarborgfonds Motorverkeer € 51,3 mln uitgekeerd. De uitbetaalde schade ligt daarmee 11,6% lager dan in 2013, toen nog € 58 mln werd uitgekeerd. De afgelopen jaren wordt steeds minder uitgekeerd. In 2011 werd nog € 68 mln uitgekeerd en in 2012 was dat € 59 mln.
Nieuwe website
Met trots presenteer ik mijn nieuwe website. Best wel fris, al zeg ik het zelf. Op de website kunt u natuurlijk allerlei gegevens vinden over wat ik voor u kan betekenen en welke adviezen, diensten en producten u bij mij kunt verwachten.
Zakelijke Verzekeringen
- Arbeidsongeschiktheid (AOV)
- Auto/Motor
- Bedrijfsaansprakelijkheid
- Bedrijfsschadeverzekering
- Beroepsaansprakelijkheid
- Bestuurdersaansprakelijkheid
- Brandverzekering
- Collectieve ongevallen
- Computerverzekering
- Cyber(-risks)verzekering
- Eigen vervoerverzekering
- Elektronicaverzekering
- Extra kostenverzekering
- Geld/fraudeverzekering
- Huurdersbelangverzekering
- Inzittendenverzekering
- Kantoorpand / Inventarisverzekering
- Kredietverzekering
- Opstalverzekering
- Pensioen
- Pensioen personeel
- Rechtsbijstandverzekering
- Reconstructieverzekering
- Transportgoederenverzekering
- Vervoerdersaansprakelijkheid
- Verzuimverzekering / Ziekengeldverzekering
- WEGAS/WEGAM
- WGA-bodem-verzekering
- WGA-eigenrisicodrager
- WGA-hiaat / WGA-gat / WGA-aanvulling
- WIA-excedent
- Winkelgeldverzekering
- Zorgverzekering
Particuliere Verzekeringen
- (Elektrische) Fietsverzekering
- (Overlijdens)risicoverzekering
- Aansprakelijkheids
- All-risk Annulering
- Automobilistenhulp
- Autoverzekering
- Begrafenisverzekering
- Bromfietsverzekering / Snorfietsverzekering
- Buitenshuisdekking
- Campers en motorhomes
- Caravans
- Foto- en filmapparatuurverzekering
- Hobby-goederenverzekering
- Huisdierenverzekering
- Huurdersbelangverzekering
- Inboedelverzekering
- Kostbaarhedenverzekering
- Laptopverzekering
- Lijfrente
- Motorverzekering
- Noclaim-startersverzekering
- Old/youngtimer
- Ongevallen / Gezinsongevallen
- Paardenverzekering
- Pechhulpverzekering
- Pleziervaartuigen
- Rechtsbijstandverzekering
- Recreatie
- Recreatiegoederen
- Reisverzekering
- Smartphoneverzekering
- Tabletverzekering
- Uitvaartverzekering
- Vakantiecascoverzekering
- Verlengde garantieverzekering
- Vermogensopbouw via banksparen
- Vermogensopbouw via verzekering
- VVE-verzekering
- Woonhuisverzekering / opstalverzekering
- Zorgverzekering
Contact
Ron Borgdorff Financieel Advies voor notariaat en advocatuur.
Van Boetzelaerlaan 24-H,
3828NS Hoogland
Tel.: 033-20 35 000
Fax.: 033-20 35 001
Mob.: 06-5156 3418
www.ronborgdorff.nl
ron@ronborgdorff.nl
KvK 60675314
Privacy Verklaring